Cosmetische behandelingen

Tandartsencentrum Ouder Amstel en Kostverlorenhof (in samenwerking met een eigen tandtechnisch laboratorium) bieden u de kans om met een goede behandeling weer een gezond gebit en stralend witte tanden te krijgen. Omdat wij voorzien zijn van de meest moderne apparatuur, kunnen wij u de garantie bieden dat u een doeltreffende behandeling zult ondergaan die u zelfvertrouwen een enorme boost zal geven.

 

Bleken

Bleken is bedoeld voor tanden die onder invloed van uw dagelijks leefpatroon, zoals het drinken van koffie en thee en bijvoorbeeld roken, blootstaat aan verkleuring. Dit zal bij de één meer zichtbaar zijn dan bij de ander. Hierbij speelt de leeftijd ook een rol.
Niemand vindt het leuk om met zichtbaar verkleurde tanden rond te lopen. Sommigen ervaren zelfs een gevoel van schaamte zodra ze moeten lachen en dat terwijl een stralende lach u nu juist zo aantrekkelijk maakt! Bovendien blijkt een dergelijke behandeling het aantal schadelijke bacteriën in de mond te verminderen. Dit komt de gezondheid van de mond ten goede en zorgt voor minder gaatjes en tandvlees problemen. Bent u geïnteresseerd, vraag dan aan onze tandartsen om meer informatie.

Facing kronen

Een facing is oorspronkelijk een dun plaatje keramiek dat op een tand of kies wordt geplakt met de bedoeling de tand of kies een fraaier uiterlijk te geven. Facings zijn porseleinen schildjes die het aangezicht van de tand bedekken. Sterk, mooi, natuurlijk en niet gevoelig voor verkleuringen. Er zijn allerlei indicaties mogelijk voor facings. Denk aan afgebroken stukjes tand, scheefstand of een spleetje tussen de tanden. Maar ook gewoon de wens voor wittere tanden kan een aanleiding zijn. In de gevallen waar bleken niet mogelijk is (zoals bij verkleurde, oude amalgaamvullingen, composiet vullingen en oude verkleurde kronen), is facing een goed alternatief. Wilt u meer hierover weten, vraag dan onze tandartsen om een passend advies of over de mogelijkheden in uw geval en de te verwachten resultaten.

Injectables / Botox

Rimpels en plooien kunnen d.m.v.. verschillende ingrepen gecorrigeerd worden. Voorbeelden hiervan zijn laser peeling, facelift en lipofilling behandelingen. Velen vinden deze methodes te drastisch. Voor deze mensen is een behandeling d.m.v.. injectables vaak een doeltreffend alternatief.

 

Lipcorrectie met behulp van fillers

Lipcorrectie met behulp van fillers is een behandeling die heel goed in de tandartsstoel kan plaatsvinden. De tandarts kent de anatomie van de onderliggende weefsels, en heeft oog voor het uiterlijk van de mond in zijn geheel: de vorm van de tanden én de lippen.

Wij maken gebruik van het best en meest toegepaste product in de wereld namelijk 'Restylane®'.

Vormgeving van de gezichtscontouren en volumevergroting

Herstel het verloren volume met een natuurlijk resultaat als gevolg. Restylane SubQ™ creëert een subtiel volume en geeft wangen en kin vorm en accent voor een jeugdig uiterlijk.

Huidverjonging

Bij het ouder worden, verandert de kwaliteit van de huid. Blootstelling aan de zon en andere factoren in ons leven, zorgen ervoor dat een gevoelige huid er ruw en droog uitziet. Restylane Vital™ herstelt het vochtgehalte en verbetert de huidelasticiteit en de teint met een fris en natuurlijk uiterlijk als resultaat. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Restylane Vital de tekenen van huidveroudering vermindert. Restylane Vital kan gebruikt worden voor de verjonging van het gezicht, de hals, het decolleté en de handen.

Witte (composiet) vullingen

Vaak zijn kiezen gevuld met metaal vullingen (amalgaam). Deze zijn grijs en soms zelfs bijna zwart van kleur en esthetisch niet mooi. Er zijn tegenwoordig betere materialen die sterker en mooier zijn en bovendien wit van kleur.
Bestaande amalgaam vullingen kunnen bij iedereen eenvoudig worden vervangen door witte vullingen. In bepaalde gevallen kan dit uw tanden en kiezen lichter van kleur maken. Onze tandartsen kunnen u daarin goed adviseren.

composite fillings

Kronen van porselein

Een kroon is een product waarbij het totale zichtbare gedeelte van een tand of kies wordt vervangen. Om dit zo mooi en natuurlijk mogelijk te maken moet het materiaal van de kroon zoveel mogelijk op een echte tand lijken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van porselein of porselein op metaal. Kronen zijn een goede en mooie oplossing voor tanden en/of kiezen die verkleurd, afgebroken, te zwaar gevuld zijn of een verkeerde stand hebben. Ook bestaande kronen die te kort, verkleurd of onnatuurlijk zijn, kunnen altijd worden vervangen. Onze tandartsen kunnen u hierover een goed advies geven.

Benieuwed hoe het allemaal in zijn werk gaat. Zie het filmpje hieronder!