Second opinion

Een second opinion is een tweede mening van een onafhankelijke tandarts over een gebitssituatie of een behandelplan waarover een eerste mening van de behandelende tandarts al bekend is. Omdat wij met meerdere specialisten binnen onze organisatie zijn, worden alle speciale gevallen reeds besproken tijdens de vergaderingen, dit is kosteloos en geldt alleen als u reeds bij één van onze behandelaars patiënt bent.

Doel second opinion
Een second opinion stelt u als patiënt beter in staat om uw eigen mening en besluit te vormen over uw gebitssituatie en het behandelplan. Ook stelt het de tandarts in staat om een mening te vormen en samen met u een besluit te vormen. Degene die de second opinion uitvoert neemt echter geen beslissing en gaat niet over tot de behandeling.

Kosten voor een second opinion
Voor de kosten van een second opinion wordt gebruik gemaakt van een speciale code (uitgebreid onderzoek ten behoeve van het opstellen van een behandelplan, inclusief het op schrift stellen en bespreken ervan). Daarnaast kan nog een aantal noodzakelijke kosten ten behoeve van de diagnostiek worden gedeclareerd, zoals voor het maken van de röntgenfoto’s.

Wilt u meer hierover weten, neem dan gerust contact op met ons, wij staan u graag te woord.