Beugels

Een beugel neem je niet alleen voor mooie, rechte tanden, maar vooral voor je gezondheid. Door een beugelbehandeling komen je tanden en kiezen recht te staan, waardoor ze weer goed op elkaar passen. Hierdoor kun je je gebit beter poetsen en dus fris, gaaf en gezond houden. Ook kun je dan beter kauwen, wat weer beter voor je spijsvertering is.

De behandeling

Er zijn verschillende soorten beugels: vaste en uitneembare beugels, beugels die de stand van je tanden en kiezen beïnvloeden en beugels die de groei van je kaak beïnvloeden. Welke beugel je krijgt, hangt af van wat er precies moet gebeuren. Datzelfde geldt voor de duur van de beugelbehandeling.

Mondverzorging

Goede mondverzorging is extra belangrijk als je een beugel draagt. Achtergebleven etensresten rond de slotjes vergroten de kans op tandplak en dus op gaatjes. Minstens tweemaal per dag zorgvuldig poetsen met fluoridetandpasta dus! Dit is ook belangrijk om je tandvlees gezond te houden, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het goed verloop van de behandeling. De mondhygiënist geeft je uitleg en instructies over hoe je het beste kunt poetsen.

kinderbeugel