Laser tandheelkunde

Laser tandheelkunde is een nieuwe behandelvorm, die in Nederland steeds meer belangstelling kent. Binnen onze praktijk is behandeling met laser mogelijk. Laser behandelingen kunnen worden toegepast bij het boren van gaatjes, tandvleesproblemen en kleine chirurgische ingrepen. De behandeling met de laser is vrijwel pijnloos, waardoor een verdoving meestal niet nodig is.

Voordelen:

  • Pijnloos
  • Er wordt minder gezond weefsel opgeofferd
  • Desinfecterende werking
  • Geen boorgeluiden of trillingen
  • Minder bloedingen

Tandartspraktijk Ouder-Amstel beschikt over de moderne laserapparatuur. Tandarts W. Zubaidi heeft  zich daarin gespecialiseerd door een 2 jarige master opleiding te volgen aan Aachen universiteit te Duitsland. Hij beschikt over de kennis en ervaring om tot een optimaal behandelresultaat te komen. Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken neem dan contact met ons op. Telefoonnummer:  020-4964393

laseren

Snurken en slaapapneu behandeling 

Wat is het?

Dé oplossing voor snurken en slaapapneu.

De Nightlase® snurk en apneu laserbehandeling is een non-invasieve en patiëntvriendelijke behandeling om de nachtrust te verbeteren. Het snurken en de effecten van slaapapneu kunnen worden verminderd door het gebruik van oppervlakkig en gematigd Er:YAG laserlicht. Voor deze behandeling is geen verdoving nodig.

Simpel en pijnloos!

De Nightlase® heeft een zeer hoog slagingspercentage waarbij bij 80% van de patiënten, meer dan 50% verbetering was. Dit was na slechts 2 sessies. Onderzoek ondersteunt dat de Nightlase® een effectieve en non-invasieve oplossing biedt tegen slaapapneu. Door de oppervlakkige verhitting is er geen sprake van schade aan omliggend weefsel. Er zijn ook geen chemische behandelingen, verdovingen of andere hulpmiddelen nodig bij de behandeling.

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling zal een laserlicht worden toegedoend om het weefsel te verhitten. Dit zorgt ervoor dat het volume van het snurken daalt en dat de symptomen van het slaapapneu afnemen.

De behandeling

De Nightlase ® behandeling bestaat uit 2 stappen:

Stap 1: de voorbereidingsfase
De laser zal worden gebruikt om het weefsel voor te verwarmen. Hierdoor worden de collageencellen in het binsweefsel gestimuleerd.

Stap 2: Het verstrakken van het weefsel
Tijdens deze fase zullen andere instellingen van de laser gebruikt worden voor de aanmaak van nieuw collageen. Dit zorgt voor een verstrakking van het zachte palatum en de uvulva en een verlaging van de tongbasis, waardoor u meer lucht krijgt.

Een volledige behandeling bestaat uit 3 sessies over een tijdspad van 6 weken.

  • Verbetering van nachtrust zonder operatie!
  • Minder snurken en minder slaapapneu
  • Veilig en patiëntvriendelijk
Patient-tandarts

Wat mag ik verwachten?

Wanneer merk ik resultaat?
Het belangrijkste voordeel van de Nightlase® is dat de resultaten merkbaar zijn na een enkele sessie.
Na 3 sessies zullen de klachten aanzienlijk verminderd zijn. De positieve verbeteringen kunnen tot een jaar aanhouden. Als u of uw omgeving merkt dat de symptomen van slaapapneu of snurken terugkomt kan de behandeling opnieuw uitgevoerd worden.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?
Onmiddelijk na de behandeling voelt het behandeld gebied warm en kan lichtrood en gezwollen zijn, afhankelijk van de gebruikte behandelinstellingen. Deze bijwerkingen zullen binnen een week afnemen.

Het grootste deel van de behandelde patiënten ervaart helemaal geen bijwerkingen.

Mate van verbetering in %

Schema laserbehandeling